Science Pictures; [producció]; Granada Television; Alcàntara, Maite; [traducció]; Mata, Laura; Pérez, Ana María; [disseny gràfic]; Muntés, Roger; [locució]; Videofon; [sonorització]; Cirer Costa, M. Antònia; [guia didàctica]
Fundació Serveis de Cultura Popular, 1996
Es presenten les propietats bàsiques dels enzims com a biocatalitzadors. La majoria d'enzims només actuen sobre molècules específiques. Un exemple proposat és la transformació del midó en glucosa. L'actuació dels enzims és reversible; això és beneficiós, per exemple, per al cos humà per regular els nivells de glucosa. En els éssers vius acceleren reaccions químiques vitals, per exemple en la digestió: a l'estómac de les vaques els bacteris descomponen la cel·lulosa i produeixen metà. Algunes indústries cultiven bacteris com a font d'enzims, com en el cas dels llevats que descomponen les proteïnes. Alguns enzims permeten el control de la contaminació ambiental, ja que detecten quantitats molt baixes de contaminants; s'anomenen biosensors.
Forma part de: Herència i genètica