Edu3
2008
L'espai "Al vostre gust" mostra com s'elaboren diverses varietats de cervesa artesana i acompanys el cuiner Jean Luc Figueras en un servei a domicili. Cervesa artesana En un petit local de l'Hospitalet de Llobregat, l'Àlex Padró fa cervesa artesana. Va començar a fer-ne a casa seva, al barri del Poble-sec de Barcelona, fins que un dia va decidir convertir la seva afició en un ofici. Ara elabora quinze mil litres de cervesa a l'any, l'equivalent a quaranta-cinc mil ampolles. Per fer cervesa artesana només cal cereal (malta d'ordi o de blat), aigua, llevats i llúpols, però la diferent proporció dels ingredients, el tipus d'aigua i el temps de fermentació en determinen les característiques. Ricard Salgado, un expert en cerveses, explica les principals varietats de cervesa que hi ha al mercat, quina és la millor manera de prendre-les i el perquè de la classificació. La cervesa és rica en vitamina B, fibra soluble i antioxidants. Cuiner i coquessa El programa acompanya el cuiner Jean Luc Figueras en un servei de cuina a domicili. Jean Luc Figueras ha estat un dels grans xefs de la cuina catalana, amb un restaurant amb una estrella Michelin. Ara es dedica a l'assessorament gastronòmic i a fer de xef en cases particulars. Jean Luc Figueras parla del paper dels crítics gastronòmics, de l'estrès que provoca a un cuiner la feina en un restaurant i d'aquest nou camí que ha emprès. El periodista Pau Arenós comenta que la cuina a domicili s'emmarca en una creixent tendència que als Estats Units ja té nom, el "cocooning".
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=30081