Edu3
2008
En aquesta edició, el programa "Al vostre gust" acompanya Sergi Arola al seu restaurant de l'Hotel Arts de Barcelona. D'altra banda, a Clua, a la falda del Montsec, el segon reportatge mostra com s'elaboren formatges artesans amb llet crua. Xef d'hotel La presentadora del programa, Tana Collados, esmorza al mercat de la Boqueria amb el cuiner Sergi Arola i, tot seguit, l'acompanya al seu restaurant de Barcelona, a l'Hotel Arts. Allà, les càmeres són testimoni d'una cuina en plena activitat, com es mouen els cuiners, com s'ideen els plats... El reportatge també aborda l'important paper dels hotels en la creació i promoció de restaurants gastronòmics, un negoci car que sovint només una cadena hotelera és capaç de sostenir. Aquet tema també el tracta Fermí Puig, xef del restaurant Drolma, de l'Hotel Majestic, pioner en aquesta aliança entre la marca d'un xef i el prestigi d'un hotel. Formatges artesans A Clua, un poble de la Noguera a la falda del Montsec, una petita comunitat s'hi va instal·lar a finals dels anys 70 i va començar a fer formatges artesans. Avui produeixen una mitjana de seixanta formatges diaris de dos tipus diferents, que ja han obtingut més de set medalles d'or en diversos premis nacionals i internacionals i s'exporten a Europa i als Estats Units. Jordi Conejero explica la història d'aquesta aventura, i de l'irremeiable irregularitat dels formatges artesans fets amb llet crua. Enric Canut, mestre i especialista en formatges, comenta, en el complement del reportatge, la diferència entre els formatges fets amb llet pasteuritzada i amb llet crua, ensenya les diferents famílies de formatges que es fan a Catalunya i analitza la importància que han tingut els neorurals en la creació de nous formatges artesans.
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=30080